Hon tittade runt hörnet och såg ingenting, när ska han komma egentligen tänkte hon för sig själv. Hon hyssjade åt sin lillebror som stod bredvid henne med nervös blick. Hans hand höll i hennes tröja och han var märkbart påverkad av systerns sinnesstämning. Brödkaveln vajjade tungt framför hans ögon och han såg att hennes knogar var vita av att hålla i kaveln. Så hårt att några få svettpärlor började tränga fram. Ljudet av grus som knastrade hördes från garageuppfarten.

Solen var precis ovanför trädtopparna och himmeln glödde som en masugn. Allting färgades i varma mjuka färger och skuggorna låg långa över den välklippta gräsmattan. Ljudet av robotgräsklipparen hördes från andra sidan staketet när den klippte gräset, dag som natt. Sin egen grässmatta klippte han själv då han inte tyckte om att känna sig lat och oduglig. Lättjan i att köpa sig ur jobb var inte att underskatta, det finns inte plats för alla i himmelen tänkte han när han klev ur bilen. Uppfarten var nygrusad och han var mycket nöjd med resultatet, det såg lyxigt ut. Många andra i hans kyrka hade asfalterat uppfarten. Det hade han praktiserat om. Svavelosande salvor och lathet och synden att köpa sig ur problemen som blivit allt vanligare. Hans publik hade förfärat insett vad de gjort men i slutändan inte gjort något åt det. Han hade inte tillräckligt med kapital helt enkelt för att göra tillräckligt för sin församling.

Hon hyssjade åt lillebrodern och tittade runt hörnet än en gång, nu kunde hon se honom. Hon vill egentligen bara skrämmas men har kaveln utifall något skulle hända ändå. Fadern är inte att leka med, när han ser rött blir han så arg så arg. Fler än en gång har han använt bältet på dem båda. Men det är något i kicken, att utmana honom som driver henne. Det behöver hon, annars skulle hon gå under. Inte ens hans senaste infall gav henne något. Han hade kommit hem en dag med någon planta och föreläst för sin familj om hur de skulle packa ur sina garderober och inreda dem med folie istället och någon konstig lampa han hade köpt in. De fick ett varsitt paket från honom och han instruerade dem noga hur de skulle gå tillväga. Att odla marijuana hemma var tydligen något han fått order om från högre ort, eller i alla fall lära sin flock att göra det.

Prästen, tillika familjefadern, gick i sina egna tankar och var inte alls beredd när kaveln kom flygande från hörnet. I en båge som var perfekt riktade mot hans struphuvud.

När polisen kom till huset fann de systern sittandes i soffan, hög som ett hus och med hundratals böcker om hur man odlar marijuana i sitt hem. Böckerna var sanktionerade av en kyrka från andra sidan vattnet.

4 Responses

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *