Hon avskydde att trä på masken på kroken. Den kalla slemmiga kroppen slingrade sig och precis när kroken penetrerade masken stelnade den till som i smärtor. Kan maskar känna smärta egentligen? I konservburken låg det ett dussintal maskar och rörde sig som om de letade någon liten jordbit att borra sig ned i. Hon undrade alltid hur det var att bo i exotiska länder där maskar faktiskt borrade sig in i människan. På internet finns det filmklipp där de med hjälp av en snurra vevar ut maskar ur människors ben och kroppar medan personen ligger och skriker av äckel och smärta. Långa bleka maskar som levt av människans kött och reserver. De maskarna var säkert släkt med de små jordmaskar hon hade i burkan så det var inte mer än rätt åt dem att de hamnade på kroken ändå.

Att meta är en rätt värdelös aktivitet, myggen är alldeles för sociala, knotten lite för ivriga, tristessen ständigt närvarande och fiskarna nappar sällan. I alla fall på hennes bete. Hon vill egentligen inte ha någon fisk. Hennes enda anledning till att meta är Alexander som står lite längre ned. Tydligen gillar han det här med att fiska och hade frågat henne om hon ville följa med, eller egentligen var det hon som frågat om hon fick följa med. Hon mer än intresserad i honom, hade fantiserat om honom i ett år sedan de började sjuan. Hon visste nästan allt om honom efter att ha förhört alla i klassen. Igår hade hon vågat fråga om de kunde fiska tillsammans. Han hade svarat ja på hennes fråga, fjärilarna i magen hade virvlat omkring sedan dess och hon hade inte sovit en blund. Han var det enda hon ville skulle nappa.

3 Responses

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *