Fiskespöna låg i strandkanten bland vassen, linorna hade trasslat ihop sig till sist. Det var inte så konstigt, det är svårt att fiska och hålla om varandra samtidigt. De hade försökt reda ut dem men inte kommit någon vart med det förutom att med blyga menanden försökt röra varandra så mycket som möjligt. De skulle knyta upp samma knutar på tråden, stod nära varandra så deras kroppar rörde vid varandra. Till slut tog han hennes hand i sin, hennes puls rusade och hon skakade i hela kroppen. Äntligen tänkte hon.

Nu sitter de på bryggan och håller hand, nära varandra. Runt om dem surrar myggen ilsket men myggoljan är effektiv, det låter som en surrande kör. Vattnet i Vättern ligger spegelblankt och det enda som stör ytan är fiskarnas vakanden och när någon insekt flugit för lågt. Solens djuporanga färg skapar en magisk stämning kring de två när den kastar sina sista strålar över sjön och de böljande bergen bakom dem. Hennes hår ser ut som en gloria i solnedgången.

I bryggan har de ristat in varandras namn, för att alltid minnas denna kväll.

4 Responses

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *