Nu; i stol på SJ mot Oslo och hemmet. Med; sockeryrsel deluxe, eller deluks som du kan säga efter riksgränsen passerats. Önskan; få tillbaka möjligheten att tänka klart och en mage som inte skorrar trots högst variabel sittställning.

Correre betyder att springa på italienska, sukker är socker på norska men att springa heter att løpe. Ovanan att använda s-ändelser på verb är inte grammatiskt godkänt eller acceptabelt från högre ort, i synnerhet den som betygsätter. Fast å andra sidan är saknas det fördelar att skriva på mobil då ordlistan är från tidigt åttiotal med en bredd och djup lik Kalle Ankas tjocka pocketserie med baksidorna i snitsig följd. Annars är norskan allestädes närvarande så mitt interna vokabulär är rikligt och favoritorden har bytts ut mot nya.

Sockret blev titeln på inlägget, skulle stå socker men autokorrigeringen ändrade till bestämd form vilket viktlägger seriositeten i hänseende till innehållet. Bara babbel. Oavsett vill jag poängtera det obehagliga i att vara sukkerspeedad då hjärnan slutar fungera, kroppen bete sig och framtiden blir dimmig. Den närmsta menar jag då förstås..allt efter den närmsta är ju alltid mer eller mindre dimmig. Jag erkänner mig skyldig till mitt nuvarande tillstånd då jag i rent oförstånd slukade en godispåse med vad som anses vara barnsligt godis inmundigades under en alltför kort tidsrymd. Cravingen efter socker var mig med andra ord övermäktig och jag gav efter, synden straffar sig själv som vi blivit inpräntad sedan barnsben. I alla fall vi norr om Tierp.

Nackdelen med socker är helt klart att jag mår dåligt av det rent fysiskt men också psykiskt blir jag drabbad. Det är kanske det värsta, nedstämdhet som attackerar mig obönhörligt och obevekligt. Det är flera flera gånger jag funderat på om jag blivit ”lite” deprimerad igen, tecknen är de samma och det sitter i rätt länge. Gärna hela dagen/kvällen med tillhörande ångest under tiden.

Nej, det är väl dags för en detox igen. Världens fulaste och mest irrelevanta ord att använda. Jag ska sluta med zucchero och dess släktingar så.blir jag glad igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *