Nattplatsen mellan Øye och Urke

Klädd i blå plåt med säng bak och på tak gillar vi dig mer än du anar, en sann vän för oss turglada! Fyra däck och matbord har du även, vid sidan av ett gaskök med vidunderlig utsikt samt en toalett vid behov. Vi kan glida rätt ut från sängen bak ned i fjorden om vi vill och sen springa över fjäll när andan faller på.

Vår nya ”Plåtis” heter Fjällan och ska följa oss hela sommaren och livet vidare runt i Rauma, och vårt kära fylke med fjällvy i stilla fjord. Vi har redan passerat färgglada små samhällen med lanthandlare och smala vägar upp till setrene* ovanför i fjällens dalgångar. Här får man destillera uttrycket mellan fjällets och fjordens dalgång för att inte skapa förvirring. En av de större skillnaderna mellan de två är växtligheten och hur de skiljer sig åt inom samma årstid, när fjorden slår ut i full blom har snön precis krupit över trädgränsen uppe på fjället. Bjuder vackra kontraster och du kan uppsöka det du själv önskar uppleva för dagen, med andra ord kan du bada med vitklädda fjälltoppar och blomsterströdda ängar. 

Kanske är just det som känns så bra och samtidigt lustigt, inte långt efter vi lämnat huset med bobilen och solens strålar strömmar genom framrutan infinner sig semesterkänslan i kroppen. Även inför en kort tur bara i Rauma så känns det direkt som semester, helt fantastiskt!

Badhandukar vid Ronangfjorden
Planen är ju trots allt att ta sig ut på kortare turer runt om i närområdet, undvika att sitta bakom ratten mer än absolut nödvändigt. Det insåg vi när jag och Karin fick en afton med barnvakt och vi skulle åka upp mot Bjorli och Rånå för att slappa en natt. Vi kom såvitt upp och slå av bilen innan vi konstaterade att det är ju vackrare hemma…typiskt. En middag blev det däruppe sen åkte vi ned till fjorden igen och slog läger för natten vid Kolmanneset. Vi har ju konstaterat tidigare, men det är nu definitivt att det är svårt att bo vackrare än i Rauma kommun. 

*Seter, norsk motsvarighet på fäbod och i bruk i huvudsak under sommarmånaderna, idag som sommarstugor men tidigare som komplement till egen gård. Då de användes på riktigt, liv och död och så vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *